+45 42201241
kaare@kj-byg.dk
Solceller som sidder på et tag

Få solceller på taget – Det koster mindre end du tror

Er du husejer og går du med overvejelse om hvordan du kan nedbringe dine fasteudgifter?

At få solceller på taget er en af de bedste investeringer og en sikker måde at nedbringe dine faste udgifter.

Priserne på strøm eksploderede jo i løbet af 2022 og det har naturligvis fået flere og flere til at overveje at få installeret et solcelleanlæg.

Vi opsætter solcelleanlæg, både med og uden batteri, i mange forskellige størrelser. Læs med nedenfor, for at finde ud af hvilken type anlæg som passer til dit behov. Vi er også altid klar til at vejlede dig til at træffe den korrekte beslutning. 

Solcelleanlæg med batteri

For at udnytte den strøm som dine solceller skaber bedst muligt, vil det ofte være en god idé med et solcelle batteri. Flere og flere husstande bruger strøm i de mørke timer, hvor solcellerne ikke producere strøm. Det kan f.eks være varmepumper eller gulvvarme som kører på elektricitet. Du har som oftest også lyset tændt når solens lys er gået ned. Det er dog vigtigt at huske på at meningen med et solcelleanlæg ikke er at nedbringe din elregning til 0 kr, det vil simpelthen kræve et så stort anlæg og så store batterier, at investeringen ikke giver mening. Et solcelleanlæg skal ses som et fantastisk supplement til dit elforbrug og gerne halvere din elregning.

Vi anbefaler derfor stort set altid at købe et anlæg med et mindre batteri, til at supplere dit strømforbrug i de mørke timer. Batteriet er særligt anbefalelsesværdigt hvis du har et eller flere af følgende:

  • El radiator
  • El gulvvarme
  • Varmepumpe
  • Andet der trækker meget strøm om natten

Solcelle batteri til lagring af strøm
Solcelleanlæg uden et batter

Solcelleanlæg uden batteri

Et solcelleanlæg uden batteri kan være at foretrække i nogle tilfælde. Hvis stort set hele dit strømforbrug ligger i de lyse timer, og du har et stort strømforbrug her, vil det være en fordel at bruge flere penge montering af et stort solcelleanlæg, frem for at bruge pengene på et batteri.

Det er ingen hemmelighed at batterier er dyre. Du får altså et meget større anlæg, med mange flere paneler, som kan producere langt mere strøm til prisen. Eksempler på hvornår du skal vælge et solcelleanlæg uden batteri, eller med et meget lille batteri:

  • Du har elbil som lader i dagtimerne
  • Du er en virksomhed som kun er aktiv i dagtimerne
  • Du har mange tunge maskiner kørende
  • Du har andet der trækker dit primære strømforbrug i dagtimerne

Hvis du vælger et solcelleanlæg uden batteri, er det bare vigtigt at sørge for at vælge et anlæg, i en passende størrelse. For at investeringen betaler sig, skal der ikke være en alt for stor overproduktion. Du bliver naturligvis tilsluttet elnettet, således at du kan sælge din overskudsstrøm, men det giver så lidt at det ikke henter investeringen hjem. 

Vælg det rigtige anlæg

Vi har gennemgået de vigtigste ting at tage højde for, når du skal vælge dit solcelleanlæg. Men det for forståligt hvis du måske kun er blevet mere i tvivl. Der er så mange ting at tage med i overvejelserne og hver enkelt installation er unik. Vi hjælper dig derfor gerne med at finde det korrekte anlæg ved at tage en personlig samtale og/eller komme ud og se dit hus. Det vil ofte være en fordel at se hvor og hvornår solen rammer taget, hvilken vinkel huset står i mv.

Det vigtigste er at vælge rigtigt, for dit solcelleanlæg skal ses som en enkelt ydelse, som vil nedbringe dine faste månedlige omkostninger. Derfor skal du have lige præcis det anlæg der passer til dit hus og dit forbrug. 

Vælg det helt rigtige solcelle anlæg
Vi installerer og monterer dine solceller

Vi står for montering og installering

Vi står for alt hvad angår installering og opsætning at dit solcelleanlæg.

Efter vi i fællesskab har fundet det korrekte anlæg til dig, bestiller vi det hjem til dig. Det tager typisk omkring en uge for anlægget at blive leveret med vores fragtmand.

Når det kommer vil vores erfarne monteringsteam, stå for montering af anlægget. Dette tager typisk 1-2 arbejdsdage.

Herefter kommer vores autoriseret installatør, som står for alle el-installationerne. Han tilslutter anlægget til dit hus, samt elnettet. 

Beregn pris på solceller

Vores priser er meget rimelige og gennemsigtige. For at gøre det så nemt og enkelt som muligt har vi samlet priserne, på vores mest solgte anlæg her i beregneren.

Vi forstår at det kan være svært at vide hvilken størrelse du skal vælge, der er godt nok mange ting at tage stilling til:

Med batteri?

Uden batteri?

Hvor stor produktion er optimal?

Vi forventer ikke at du kan besvare disse spørgsmål, men vi fremlægger alligevel beregneren, så du kan få en idé om priserne for de forskellige anlæg. 

Vi vil meget gerne være behjælpelige. Bare giv os et kald på 42201241 eller send en e-mail på kaare@kj-byg.dk 😊

Beregn prisen

Alle priser er inkl. arbejdsløn og afgifter.

Størrelse på anlæg i kWp
( kWp er hvor mange KW dit anlæg producerer under optimale forhold )
Skal der tilføjes batteri til anlægget?
( Det kan være en god idé at tilføje et batteri, for at lagre strømmen til de mørke eller dyre timer. Men batterierne er dyre, så der går noget tid før investeringen er tjent hjem. )
Ønsker du Growatt eller Huawei system?
( Growatt er lidt billigere, men mangler enkelte smarte funktioner )
Beregn estimat

Spørgsmål og svar

Er der meget vedligeholdelse på et solcelleanlæg?

Nej, som udgangspunk er vedligeholdelsen meget begrænset på solcelleanlæg. Det eneste du skal være opmærksom på er om de bliver beskidte. Hvis overfladen bliver snavset, eller der vokser alger, skal det renses. Lidt snavs gør ikke noget, men hvis de ser beskidte ud og du kan se at anlægget producere mindre strøm, så skal de formentlig renses.

Vi kommer gerne ud og klare opgaven.

Er der garanti på solcellerne?

Ja, også i den grad. De fleste af vores solcellepaneler har producentgaranti i 25 år. Det er yderst sjældent at et solcellepanel går i stykker, hvilket også er tydeligt med denne lange garanti. Hvis et panel går i stykker, er det nemt at udskifte det enkelte panel som er defekt. Vi kommer ud og klare opgaven meget hurtigt.

Øger solceller værdien af min bolig?

Ja, det gør det helt bestemt. Ud over at solceller er en god investering for dine fasteudgifter, øger det også prisen på din bolig. Vi har talt med flere ejendomsmæglere som siger at de huse med de høje kvadratmeterpriser, alle har solceller på taget. Faktisk skulle energiinvesteringer som solceller og varmepumper bliver lagt 1-1 på boligens værdi. Ifølge denne beregning vil det altså sige, at hvis du køber et solcelleanlæg til 100.000 kr, så vil din bolig blive 100.000 mere værd.